Este adevarat ca omul cat traieste invata insa trotineta electrica nu va supravietui tuturor incercarilor omului de a o curata. 

Indiferent ca vorbim despre lustruire excesiva cu solutii speciale sau despre curatarea acesteia cu sapun sau detergent si apa calda, ambele extreme pot duce la investitii in repararea trotinetei si nu in imbunatatirea performantei acesteia. 

Nu este necesar sa depui eforturi mari pentru a-ti curata trotineta ci eforturile potrivite pentru a-ti proteja si tu buzunarul. Trebuie sa iei in considerare ca cele mai multe modele de trotinete electrice nu sunt sigilate impotriva apei iar spalarea acestora prea des poate crea efecte negative asupra anumitor parti si piese.

Pentru ca avem o relatie speciala atat cu aceste mijloace de transport cat si cu cei care le utilizeaza, ne-am gandit sa va dam 5 sfaturi sub forma unor raspunsuri la cele mai arzande intrebari despre curatarea trotinetelor electrice.

1. CAT DE DES AR TREBUI SA ITI CURETI TROTINETA ELECTRICA?

Cam cea mai frecventa intrebare de pe bloguri si forumuri care induce in eroare incepatorii in privinta momentelor in care trotineta ar trebui curatata.

Atunci cand trotineta este utilizata frecvent, este indicata spalarea acesteia cu jet de apa doar cand straturile de praf si surplus de pe carosabil incep sa afecteze elementele mecanice. In restul timpului, cand conditiile atmosferice nu creeaza un context de incarcare a rotilor sau suprasolicitare a ghidonului, trotineta poate fi curatata sau lustruita acolo unde considera necesar, fara presiunea unui jet de apa, folosindu-se produse speciale. 

In sezonul cald, trotineta poate fi spalata de doua ori pe luna si este recomandat sa fie curatata de fiecare data cand aceasta va fi depozitata pentru un termen mai lung pana la urmatoarea folosire.

2. UNDE IMI POT CURATA TROTINETA ELECTRICA?

Deocamdata nu exista in Romania puncte speciale in care poti obtine service si spalare profesionista pentru trotinete.

Utilizatorii romani de trotinete electrice aleg sa-si spele cel mai des trotineta in cada, curte sau la spalatoria auto cea mai apropiata din cartier. In ceea ce priveste curatarea, lustruirea si adaugarea straturilor de protectie, acestea pot fi obtinute ca serviciu in unele service-uri.

Indiferent de locul in care trotineta ta electrica va fi spalata, sa tii cont de substantele de curatare folosite si cum pot afecta acestea mediul. Acolo unde ai control asupra apei pe care o folosesti pentru curatarea trotinetei, incearca sa verifici inainte cat calcar depune aceasta pe tipul de suprafata pe care vrei sa o folosesti. 

3. CE TREBUIE SA FAC IN TIMPUL SPALARII TROTINETEI ELECTRICE?

Asigura-te ca ai strans capacul bateriei si ca acesta este sigilat inainte de a incepe sa pulverizati apa in aceasta zona.

Asigura-te ca apa nu poate patrunde prin anumite crapaturi sau zone ale elementelor din plastic ce pot fi montate si demontate usor.

Asigura-te ca apa cu sapun nu intra in contact cu lantul si rulmentii trotinetei electrice.

Utilizeaza o periuta de dinti in zonele greu accesibile. Nu utiliza jet puternic de apa sau obiecte ascutite.

Foloseste un jet de apa cu flux continuu si o presiune optima pentru a clati mai intai praful. 

Pentru a proteja elementele electronice cum ar fi afisajul sau conexiunile cablurilor pentru partea electrica este de preferat sa utilizati o bucata de material umed in locul unui furtun sau pulverizator.

Asigura-te ca folosesti un detergent ecologic.

Ai intodeauna grija in timp ce speli cu sapun si apa pentru a nu aluneca! 

4. CE SA NU FACI IN TIMPUL CURATARII

Evita pulverizarea apei sub presiune in timp ce curatati zonele componentelor electrice cum ar fi acumulatorul sau portul de incarcare.

Nu pulveriza spray-uri speciale pe anvelope, apa este suficienta. Aceste spray-uri pot transforma trotineta intr-un mijloc de transport periculos.

Nu freca murdaria sau praful direct pe suprafata dura fara a pulveriza apa sau a folosi o carpa umeda.

Nu curata trotineta electrica atunci cand motorul este fierbinte si evitati spalarea mucegaiului uleios acolo unde deseurile nu sunt separate pentru a putea proteja mediul.

Evita sa aplici ceara in zonele de plastic texturat deoarece se va pierde aspectul stralucitor.

5. CUM PROTEJEZI FIECARE COMPONENTA IN MOMENTUL CURATARII?

Pentru piesele din plastic este recomandat sa nu utilizezi detergenti chimici pentru ca acestia distrug amprentele si vopseaua.

Pentru zona componentelor electronice, evita pe cat posibil apa. Nu lasa trotineta pornita atunci cand cureti aceste zone iar daca apa a ajuns in zona componentelor electrice, asteptata pana aceasta se evapora inainte de a reporni trotineta.

In ceea ce priveste scaunul si anvelopele, incerca sa folosesti apa curata cu sau fara sapun. Nu pulveriza alte solutii si nu lustrui scaunul sau anvelopele scuterului deoarece acestea ar putea deveni prea alunecoase pentru siguranta ta.

Cand vine vorba de componentele metalice, fa un research inainte sa achizitionezi solutii care  vor afecta luciul sau stralucirea.

Lasa un Comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy