Prezentate uneori ca anvelope antiexplozie, cauciucurile pline provoaca discutii aprinse atunci cand sunt comparate cu cele cu camera. 

Cand vine vorba de trotinete electrice, ca si la biciclete, ca utilizator vei experimenta cel putin o data, o pana pe fata si cel putin o data, o pana pe spate. Cand vei ajunge in acest punct, vei testa proabil cam toate variantele de pe piata pentru ca exista multiple pareri pro si contra achizitionarii unui anumit tip de cauciuc. 

Daca vrei sa-ti complici research-ul, poti incerca si cauciucul cu gauri de tip fagure si vei avea nu doua , ci trei (!) optiuni din care sa alegi atunci cand vei merge la service. 

Stim cu totii ca recomandarile pe care le primeste clientul de la specialisti sunt doar o parte din factorii de decizie atunci cand vrei sa investesti in repararea sau imbunatatirea trotinetei tale electrice asa ca iti vom prezenta scurt si la obiect ce am descoperit noi despre aceste optiuni. 

Experienta proprie in ceea ce priveste utilizarea trotinetelor electrice pe diferite tipuri de carosabil si cea a clientilor care ne-au trecut pragul service-ului ne-a facut sa descoperim care sunt avantajele si dezavantajele reale ale celor doua tipuri de cauciucuri. 

CAUCIUCURI PLINE

In primul rand, nu prea mai faci pana. In piata sunt destul de multe modele care difera ca duritate si marime iar aceste criterii pot reduce autonomia trotinetei daca nu sunt alese pentru modelul potrivit si pot reduce viteza cu care trotineta te poate transporta.

Datorita rigiditatii sale, alte componente ale trotinetei se pot strica daca nu este utilizata trotineta pe un tip de teren corespunzator, sau pe un traseu cu viraje multiple si urcari sau coborari in panta. 

Faptul ca acestea tin aproximativ 2500 de km le face sa fie atractive pentru un anumit profil de utilizator insa socurile sunt si vibratiile de la gropi si denivelari il obliga pe acesta sa adopte pozitii mult mai incordate pe mijlocul de transport personal, lucru care poate duce la dureri de spate sau de incheieturi.

CAUCIUCURI CU CAMERA

In cazul in care trotineta nu este dotata cu suspensii, cauciucurile cu camera ofera amortizare acolo unde terenul o impune. La fel ca in cazul bicicletelor, rotile trebuie mentinute cu o presiune constanta pentru a putea fi eficiente. 

Cauciucurile cu camera sunt inlocuite mult mai des iar montarea si demontarea lor succesiva poate slabi alte componente ale trotinetei electrice in timp. 

SE POATE AMBELE?

Exista detinatori de trotinete care in functie de experientele pe care le-au avut au decis sa aiba un tip de cauciuc pe fata si un alt tip pe spate.

In ceea ce priveste varianta de tip fagure mentionata mai sus, majoritatea oamenilor care-si depoziteaza trotineta in apartamente se plang ca acestea capteaza prea multa mizerie care ajunge in casa si ca trotineta pierde foarte usor directia la viraje.

In cele din urma, totul depinde de carosabil. Pe unde mergi cu trotineta? Cat de des o folosesti? Ce stil de condus ai? Raspunsurile pe care tu le vei gasi la aceste intrebari te vor ajuta sa iei o decizie potrivita. 

Noi te putem ajuta cu montarea si inlocuirea lor si cu mai multe informatii daca ne vizitezi la service 🙂

Lasa un Comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy