Avand in vedere ca a crescut cererea in ceea ce priveste trotinetele elctrice, au aparut si modele contrafacute care sunt uneori vandute in magazine de specialitate ca fiind originale. 

Indiferent ca vorbim despre un obiect simplu cum ar fi o jucarie sau unul complex cum ar fi un telefon sau o trotineta electrica, este important ca fiecare consumator sa aiba acces la forma si specificatiile originale pe care brand-ul le marketeaza.

Numarul fake-urilor, tipul acestora si mijloacele prin care acestea ajung la clienti difera de la oras la oras, de la tara la tara si, uneori, de la continent la continent.

In functie de regulile pe care fiecare comunitate le impune unui asemenea mijloc de transport si in functie  de libertatile si oportunitatile pe care comunitatea le ofera celor care vor sa-si dezvolte skill-uri sau business-uri in jurul acestui produs, trotinetele electrice sufera acelasi parcurs pe care fiecare noua tehnologie a suferit-o cand a iesit din fabrica in civilizatie.

NU ASTEPTA SA TI SE STRICE TROTINETA PENTRU A DESCOPERI CA E FAKE!

Am avut in service trotinete Xiaomi fake care ne-au dat batai de cap atat in procesele de vulcanizare cat si in cele de reparatie ale partilor electrice. Uneori, piesele de schimb de la trotinetele electrice originale Xiaomi nu sunt compatibile cu cele contrafacute iar acest lucru poate duce la extinderea duratei in care trotineta petrece timp in service in loc sa fie alaturi de tine pe strada sau in parc. 

Desi reparatii se pot face la trotinetele fake, acestea se vor strica mult mai repede fata de cele originale pentru ca producatorii nu respecta intotdeauna anumite principii mecanice sau electrice si nici nu sunt interesati de tratarea corespunzatoare a materialelor din care un mijloc de transport de acest gen ar trebui sa fie realizate.

UNDE TE UITI DUPA DIFERENTE?

Calitatea redusa a trotinetelor fake este data in primul rand de inima acestora, adica de baterie. Specificatiile acesteia pot fi vazute pe site-ul producatorului si pot fi verificate in momentul achizitiei.

Cea mai raspandita a doua diferenta o puteti observa la sudura cadrului. In partea inferioara a cadrului trebuie sa existe o singura sudura, cea care uneste cadrul de podeaua trotinetei. Orice interventie in plus inseamna ca este un model fals.

Viteza pe care trotineta o are trebuie sa fie constanta odata ce ai setat-o, iar momentul atingerii vitezei maxime nu trebuie sa dureze mai mult de 5 secunde. 

In ceea ce priveste suruburile, acolo este poate cel mai usor sa-ti dai seama daca trotineta pe care o ai in fata este originala sau fake: trotineta originala are mereu suruburi cu cap de imbus iar trotinetele fake vin de cele mai multe ori cu suruburi cu cap in cruce.

Elementele din plastic in cazul trotinetelor fake au un aspect ieftin, este pliat sub temperaturi necorespunzatoare si acesta tinde sa crape mai repede si deobicei vin intr-o culoare usor diferita de cea a trotinetei. In cazul trotinetelor originale, atat cadrul cat si elementele din plastic au aceeasi culoare.

Elementele de design ce tin de aripi, pliere si ghidon sunt si ele importante pentru ca iti pot oferi indicii in legatura cu alte posibile neregularitati sau iti pot confirma ca trotineta este originala. Atat pe mansoane cat si pe cadru trebuie sa se regaseasca logo-ul companiei.

In ultimul rand, dar nu cel mai putin important este display-ul a carui lumina si afisaj difera la trotinetele fake Xiaomi de cele originale Xiaomi. 

UN FEL DE CONCLUZIE

Stim ca important e sa mearga 🙂

Dar e important sa stii ca cel mai mic pret in jurul caruia se invarte o trotineta electrica Xiaomi este de 1500 RON si ca reparatiile sau imbunatatirile vor fi mai rare si mai rapid executate pentru o trotineta originala decat pentru o trotineta fake.

Lasa un Comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy